Nyhed | Solceller | Mindre CO2 | Solenergi | Brændstofforbrug 06. marts 2020

Flixbus lader op med solpaneler

Solen bidrager til mindre CO2 hos FlixBus

Det tysk-baserede fjernbusselskab, FlixBus, har taget et nyt klimavenligt initiativ i brug. Selskabet har fået lagt tynde solceller på taget af deres London-bus, der i højsæsonen dagligt kører gennem Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig for til sidst at slutte i den britiske hovedstad.

Den opsamlede solenergi fra bustaget sendes fra de tynde og lette solpaneler, videre til det elektriske system i bussen, og bidrager således til at reducere det samlede brændstofforbrug. Kommunikationen mellem solcellerne og generatoren i bussen foregår gennem en opladningskontrol-anlæg i bussen. I en prøveperiode bidrog solenergiforsyningen til en besparelse på 1.7 liter diesel pr. 100 km, lyder det fra FlixBus. Solenergien vil i praksis give en daglig besparelse på ca. 10 liter, og sandsynligvis mere om sommeren. Solcellerne driver desuden strømstik, aircondition, Wi-Fi og et medieunderholdningssystem om bord - inklusive de rejsendes strømforbrug.

Firmaerne bag pilotprojektet fortsætter med at evaluere resultatet og forbedre teknologien, og tiden vil vise om projektet skal udvides til flere eller måske alle busser i deres netværk, lyder det fra Jesper Vis, der er administrerende direktør for FlixBus Benelux.

Læs hele artiklen på Kollektivt Trafik Forum d. 3. marts 2020


fuel+more

Har du brug for hjælp?
Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Googles fortrolighedspolitik og servicevilkår gælder.

ACERcon A/S har siden 1994 udviklet brugervenlige registrerings- og dokumentationssystemer som kræver et særligt kendskab til lovgivning inden for løn, overenskomster, miljø og transportbranchen.

Vi er eksperter med design og udvikling af softwareløsninger, som sidder klar til at rådgive dig bedst muligt.

Interesseret i at høre mere? Udfyld felterne og så tager vi kontakt til dig.