Nyhed | Vognmand | Udvikling 16. juli 2019

Skraldebiler kører på skrald

Frisk luft og ingen lugt til borgere og renovationsarbejdere i Aalborg Kommune

Det lyder som noget fra et Anders And blad, men i Aalborg Kommune har de faktisk gjort det til virkelighed: skraldebiler kører på skrald - eller HVO, som er biodiesel fremstillet af vegetabilske olier, restprodukter og almindeligt biologisk affald, som skraldebilerne selv henter.  

Størstedelen af Aalborg Kommunes renovationsbiler har fra sidste uge skiftet det fossile brændstof ud med den miljøvenlige biodiesel, HVO.

Udskiftningen medfører en kæmpe reducering i CO2 udledning (ca. 90 %) for Aalborg Kommunes renovation. Også udledningen af skadelige gasser og partikler reduceres, hvilket gavner både kommunens borgere men i særdeleshed også de mænd og kvinder, der dagligt skal arbejde med renovationsbilerne, desuden er HVO helt lugtfri.

Denne udvikling er dog kun begyndelsen hos Aalborg renovation, der har ambitioner om at hele den nordjyske renovationsflåde med tiden skal køre på grøn strøm.

Pt. kører 44 af deres lastbiler på biodiesel (HVO), ni biler kører på gas og otte kører stadig på almindelig fossilt dieselbrændstof. 

(Kilde: Transportmagasinet, 16. juli 2019)


fuel+more