Nyhed | el-busser | Odense 20. april 2020

Kinesiske el-busser til Odense

Om ca. et år rykker 20 el-busser ind i bybilledet i Odense

20 el-busser produceret af det kinesiske selskab Yutong, skal fra foråret 2021 være en central del af transportflåden i Odense. Fra efteråret 2021 begynder letbanen at køre, og her reduceres det totale antal af busser i byen til de 20 el-busser, 18 hybridbusser samt 14 busser, som kører på diesel.

Busserne bliver drevet af el-batterier, der kan oplades på garageanlægget Gammelsø ved Odense Havn. De er udstyret med elektriske handicapramper, og har hver især plads til 66 passagerer, hvoraf halvdelen er siddepladser.

- El-drevne busser (...) støjer og sviner mindre, og teknologien bliver bedre hvert eneste år. Det gør dem attraktive som en bæredygtig transportform, sigerOdenses by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V), i en pressemeddelelse. 

- Med elbusserne i Odense er Fynbus et skridt nærmere på en realisering af regeringens klimamål, og selskabet arbejder sammen med Region Syddanmark og de øvrige fynske kommuner på at omstille den øvrige bustrafik fra omkring 2023, siger Fynbus' direktør, Carsten Hyldborg Jensen.

(Kilde: Fyens.dk)


BUSplan fuel+more DriverInsight