Nyhed | Udvikling | Fremtiden | Vejkryds | Trafik 04. september 2019

Intelligent vejkryds får trafikken til at glide

Fremtidens vejkryds testes i Aarhus

Et intelligent måde at styre vejkryds på, der skal minimere ventetiden for trafikanter, testes i øjeblikket i Aarhus i krydset ved Grenåvej/ Egå Havvej. 

Den nye metode, hvor man bruger radarteknologi kombineret med historiske data til at forudsige trafikken, og løbende fordele det grønne lys bedst muligt, er et samarbejde mellem Teknik og Miljø i Aarhus Kommune og virksomheden Advanced Traffic System. Resultatet viser foreløbig en rigtig positiv tendens: nemlig, at ventetiden for trafikanterne minimeres med op til 30 % i gennemsnit, hvilket betyder en samlet tidsbesparelse på ca. 20 timer i døgnet. 

Teknik og Miljø ser potentialet i forhold til fremtidens trafikmængder, og er allerede i gang med at opgradere andre signalanlæg i Aarhus Kommune, som skal testes ved brug af fjernstyring fra en trafikcentral. Teknik og Miljø ser meget positivt på potentialet med fjernstyring og kunstig intelligens i forhold til løsningen af fremtidens trafikudfordringer.

(Kilde: Transportmagasinet, d. 27. august 2019)

 


BUSplan fuel+more

Har du brug for hjælp?
Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Googles fortrolighedspolitik og servicevilkår gælder.

ACERcon A/S har siden 1994 udviklet brugervenlige registrerings- og dokumentationssystemer som kræver et særligt kendskab til lovgivning inden for løn, overenskomster, miljø og transportbranchen.

Vi er eksperter med design og udvikling af softwareløsninger, som sidder klar til at rådgive dig bedst muligt.

Interesseret i at høre mere? Udfyld felterne og så tager vi kontakt til dig.