Nyhed | Grøn omstilling | Udvikling 29. maj 2019

Førerløs lastbil på vejen i Sverige

Førerløs T-pod hjælper med varelevering i Jönköping, Sverige

En førerløs lastbil udviklet af den svenske virksomhed Einride skal fremover levere varer i et industriområde i Jönköping i det sydøstlige Sverige. Den såkaldte T-pod er blevet testet i et lukket område siden november, og må nu køre på offentlig vej, dog altid med en person i nærheden, der kan standse køretøjet. 

Den selvkørende lastbil skal fragte varer på en kort strækning for det tyske transportselskab DB Schenker.  

Einride kalder den nylige tilladelse til at køre på offentlig vej med den førerløse lastbil "en kæmpe milepæl" i forhold til at kommercialisere selvstyret teknologi på vejene, og firmaet har da også tiltrukket sig interesse fra en del andre firmaer, der er interesseret i at anvende T-pod'en til fragt af varer bl.a. Lidl og Svenska Retursystem.

DB Schenker udtaler, at de valgte det svenske firma, fordi de har "forenet digitalisering og elektrificering" på den bedste måde. (Kilde: Dagbladet d. 15. maj 2019)

 

 


BUSplan fuel+more

Har du brug for hjælp?
Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Googles fortrolighedspolitik og servicevilkår gælder.

ACERcon A/S har siden 1994 udviklet brugervenlige registrerings- og dokumentationssystemer som kræver et særligt kendskab til lovgivning inden for løn, overenskomster, miljø og transportbranchen.

Vi er eksperter med design og udvikling af softwareløsninger, som sidder klar til at rådgive dig bedst muligt.

Interesseret i at høre mere? Udfyld felterne og så tager vi kontakt til dig.